0
Košarica

Nema proizvoda u košarici

Uređivanje naglavnog ukrasa male kraljice

»Vau« efekt u izgledu malene djevojčice ne postiže se samo haljinicom. Smatram da najbolji estetski dojam ostavlja ukras na glavi, tj. u kosi curice. Zato što je s njim to jedan uistinu lijep i živahan »paketić«, kompletan, upečatljiv i stilski usklađen. Nemoguće je ostati ravnodušan na prizor tako dotjerane djevojčice.

Predlažem da mame počnu stavljati naglavne dodatke svojim djevojčicama što prije to moguće odmah nakon njihova rođenja kako bi se naviknule na to da nešto imaju na glavi. Tako poslije neće imati problema s nošenjem šeširića, kapa, traka, naočala i slično. Sama sam počela stavljati naglavne ukrase na naše dvije curice šest tjedana nakon što su se rodile. Tada sam se odlučila za mekane i ugodne trakice koje nisu pretijesne, a često sam sama prilagođavala širinu kupljenih trakica kako bi djetešcu bile udobne za nošenje. I tako se broj trakica povećavao iz tjedna u tjedan; birala sam male i velike mašne te cvjetne i životinjske ukrase, kao i one iz crtića. Danas je naša ladica s naglavnim dodatcima prava mala riznica mnogobrojnih izbora i kombinacija.

Možete početi stavljati ukrasne trake dok su djevojčice još malene te najčešće i nemaju kosu. Za vrlo malene curice predlažem mini mašnice, mini petlje i mini cvjetiće jer im je tada glavica još mala te se veliki ukrasi ne uklapaju. Nakon otprilike tri tjedna veće mašnice također mogu izgledati lijepo.

Veličine traka u našom web butiku već su prilagođene različitim opsezima malenih glavica po dobi kako bi nošenje traka uvijek bilo udobno. Također vodimo brigu o tome da su boja i stil ukrasa potpuno usklađeni sa stilskim dogradnjama temeljnoga komada odjeće.

Kada male kraljice polako ulaze u svijet mališanki, odnosno kada više nisu bebe te im toliko naraste kosa da već možete izmjeriti njihove prve centimetre, nošenje ukosnica postaje prikladnije, lakše i udobnije. A trake mogu i zamrsiti kosu, što ne priliči malim kraljicama, zar ne? Dakle, kada budete mogli uhvatiti pramen kose da biste na vrhu glave napravili »palmicu«, pravo je vrijeme da prestanete kombinirati trake i počnete kombinirati špangice, tj. šnalice. Da bi ukosnica uvijek stajala na mjestu i da se ne bi svakodnevno gubila te da roditelji ne bi stalno imali posla s uređivanjem i popravljanjem male frizure, predlažem da počnete s repićem (koristite malo deblju prozirnu lastiku jer je one tanje teško raspetljati iz tanke kose na kraju dana), napravite sa strane iznad čela repić, uvijte ga u pužića tako da kosa pada prema natrag i imat ćete fiksirani dio na glavi mini kraljice na koji jednostavno možete pričvrstiti ukosnicu po izboru. Tako će kraljica imati savršenu frizuru cijeli dan.

Čak i kad mala kraljica naraste, a kosa joj postane sve bujnija i dulja, i dalje predlažem uporabu istog trika za pričvršćenje ukosnice: ili repić ili pletenice ili pužić ili punđu poslije predlažem da upotrebljavate mini lastike u boji kose vaše kraljice) u koju ćete umetnuti ukosnicu s mašnom ili cvjetnim ukrasom. Time će vaša mala kraljica biti dotjerana cijeli dan.

Bez obzira na stil male kraljice, uvijek pronađite stilski komplementarnu mašnu ili cvjetić na traci ili ukosnici. Trake ili ukosnice koje kupite kod nas možete upotrijebiti i za stiliziranje i dopunu ostale odjeće iz ormara vaše male kraljice.    

19. 11. 2020

Prijavite se za naš newsletter i ostvarite 5% popusta na kupnju u roku od 24 sata.

#Amareen na instagramu

Brza dostava

Za 2 – 5 radnih dana.

Jamstvo na zadovoljstvo

Ako se predomislite u vezi s kupnjom, možete vratiti proizvode u roku od 14 dana.

Sigurna kupnja

Svi su podatci kod nas sigurni.

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 70,00 EUR (527,42 kuna) besplatno dostavljamo na vašu adresu.