0
Košarica

Nema proizvoda u košarici

Dnevna rutina i kako dijete naviknuti na nju

Rutina je važna za dijete jer ga uči kako se brinuti o sebi i stvarima oko sebe. Međutim, jutra ponekad mogu biti vrlo kaotična, pa je važno da ju izvodite svaki dan u tjednu. Otkad se sjećam brinem se o sebi i kad sam kod kuće. Svako jutro bilo da je to radni dan ili vikend. Uradim osnovnu jutarnju higijenu nanosim kremu na lice, istaknem trepavice, sredim kosu, lijepo se odjenem. I osjećam se bolje.

Čak i sada kad su vremena malo drugačija, kada nije potrebno svakodnevno ići po ustaljenom rasporedu, redovito ići u vrtić, redovito u školu, redovito na posao, držim se ove rutine. A čini mi se da je sad još važnija.

Jutarnja rutina kod naše kuće

Na jutarnju rutinu navikavam i svoje djevojčice. Često njima dajem prednost pa prvo njih sredim a tek onda sebe. To smo mi mame. Kad ustanu, prvo odemo u kupaonicu, gdje operu zube, lice, ruke, očiste nos, popiju prvu čašu vode. I njima svakodnevno nanosim kremicu i doziram im dječji vitamin D. Zatim odemo u njihovu sobu gdje skinu pidžamu, stave je u ladicu za sljedeći put, otvorimo ormar i odaberemo što će odjenuti.

Kod nas je svaki dan na redu haljinica, osim ako se ne planira radni ili sportski aktivan dan – ili na primjer vježbanje u vrtiću. I da, dobro ste pročitali, haljinica svaki dan. Zašto? Jer im se to najviše sviđa. Zato što od uzbuđenja rukama posežu za vješalicama i odabiru odjeću koja najviše svijetli, koja ima prekrasne šarene boje, koje se najviše vrti, i koja je najnovija. Male dame, zar ne? Onda kad zajedno izaberemo iz ladice izvučemo udobne komade odječe koje nose ispod haljinice, lijepo skrojenu bijelu majicu, bijele nogavice hlača (ili nogavice s volanima) a kod nas nikad bez – naglavnog ukrasa koji lijepo nadopunjuje cijelu sliku i stavi točku na i cijeloj odjeći.

Djevojčice se oblače same, trebaju moju pomoć samo kod haljine da im zatvorim patentni zatvarač ili gumbe na leđima. Zatim sjedaju na stolac ispred velikog zrcala i napokon slijedi uređivanje. Uređivanje frizure. Tako kao što je u pravom frizerskom salonu. Ovdje opet uzimam u obzir njihove želje, svaki dan biraju između kićanki, repova, upletene kose u punđu, sve moguće različite frizure ili raspuštena kosa. Dok to traje mirno sjede i promatraju se u zrcalu. Inače, ponekad između toga postoji malo cirkusa, na račun toga koja će biti prva, ali to smo već navikli – to je također dio uređivanja naših “mališanki” i jedan korak dalje u odrastanju.

Male kraljice sređene od glave do pete

Taaaadaaa. Djevojčice su sređene. Ako je dan kad su u haljinici slijedi plesni korak okretanja oko svoje osi u dnevnoj sobi i divljenja jedna drugoj kako se zajedno s njima haljine lijepo vrte. Pohvaljujem ih što su lijepe i s osmijehom na ustima njihov dan započinje. Prekrasan dan.

U haljinice ih odjenem čak i ako smo cijeli dan kod kuće. Jer se tako dobro osjećaju, kao prave male kraljice i kod igre na podu sa kockicama, kod slaganja slagalica, kod igre u kuhinji, kod igre sa bebama, i drago mi je da su zadovoljne.

Odjenem ih u haljinicu čak i ako znam da će se puno zaprljati. Budući da se sva odjeća može oprati, bez obzira jesu li to tajice i tunika, trenirka, traperice ili haljina. Perilica rublja pere sve. Kod komada odječe koju nose ispod haljinica, prednost je ta da je sve bijele boje i od pamuka što znači da ih mogu oprati na visokoj temperaturi i također dodati jača sredstva za uklanjanje mrlja. Uvijek očistimo sve mrlje.

U haljinicu ih odjenem svaki dan za vrtić, osim gore navedenih izuzetaka. Jer lijepi dan se nastavlja već u svlačionici u vrtiću, kad se “drugari iz vrtića” promatraju, provjeravaju kakvu odjeću imaju danas odjevenu danas, što je posebno u haljinici, raduju se što će haljinicu pokazati odgojiteljici …

Važno je osjećati se dobro u svojoj koži, uljepšati si dan sitnicama, stvarati pozitivnu energiju i dalje ju širiti. Ništa nas to ne košta, a učinci su ogromni.

Čak i vaša mala kraljica može bit sređena od mašne pa sve do papučica u udobnim AMAREEN kompletima – i to samo jednim klikom. 😉

Ugodan dan vama i vašim malim kraljicama!

15. 3. 2021

Prijavite se za naš newsletter i ostvarite 5% popusta na kupnju u roku od 24 sata.

#Amareen na instagramu

Brza dostava

Za 2 – 5 radnih dana.

Jamstvo na zadovoljstvo

Ako se predomislite u vezi s kupnjom, možete vratiti proizvode u roku od 14 dana.

Sigurna kupnja

Svi su podatci kod nas sigurni.

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 70,00 EUR (527,42 kuna) besplatno dostavljamo na vašu adresu.